Jdi na obsah Jdi na menu
 


Werner jako Roberto Carlos. Levý bek, který obstará Buškovicím šest gólů za jeden víkend

article preview
Bývalý brazilský profesionální fotbalista Roberto Carlos, který nyní v pracuje jako fotbalový velvyslanec, byl popisován jako nejofenzivnější levý obránce v historii. Patrik Werner, 26letý bek Baníku Buškovice, dal v letošní sezoně z pozice beka 23 gólů. Na jiné úrovni, ale přesto... "Jo, to byl můj vzor, škoda, že už nehraje. Já si teď za béčko zahrál útočníka, díky trenérovi za důvěru. Chtěl jsem si to zkusit. Nastoupil jsem na druhý poločas a dal čtyři góly. Ale je to jen čtvrtá třída na Lounsku," usmívá se při srovnání s fotbalovou ikonou Werner.
 
Nastoupil až do druhého poločasu - a pak dal góly v 54., 56. 73. a 77. minutě. Za 23 minut se mu povedl husarský kousek a pomohl k výhře nad Sokolem Chožov 5:1. "Bez spoluhráčů by to nešlo tak jednoduše, jak se to čte," říká Kanonýr Deníků, jenž začínal v Kryrech.
 
"Je to nejofenzivnější levý bek v širokém okolí," pyšně podotýká předseda Baníku Jaromír Trávníček.
 
"Do čeho jsem kopl, to tam spadlo. Jen jsem utekl a dal gól," popisuje snajpr.
 
A pozor! Po sobotní gól parádě nastoupil v neděli za áčko a v okresním přeboru pomohl dalšími dvěma trefami k výhře 5:2 nad FK Výškov. Zařídil první i poslední gól utkání. "No nádhera, šest gólů za víkend jsem asi ještě nedal, čtyři za zápas jsou mezi dospělými maximum, v mládeži si to už nevybavuji," přiznává bývalý hráč Vroutku, Blatna či Krásného Dvora.
 
Za béčko už v posledním zápase nepůjde. Baník Buškovice B přitom v neděli hostí Ohře Lišany a v případě výhry mohou slavit postup. Podle Trávníčka by se klub postupu do 3. třídy nebránil. "Za béčko ať si zahrají zase jiní. A áčko má zápasy ještě dva. Chtěl jsem dát za sezonu 15 gólů, teď jich mám 16 v áčku. Tak to třeba zaokrouhlím. Oba naše týmy jsou ve hře o postup, kdyby se to prvně v historii povedlo, byla by to nádhera."
 

Buškovice mu přirostly k srdci a tuto fotbalovou adresu by neměnil. "Máme tady dobrou partu. A moje fotbalové sny? Hodně kluků tady má malé děti, tak se chceme pokusit založit přípravku," dodává střílející obránce Patrik Werner.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Fotoalbum


Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 6
Celkem: 327613
Měsíc: 8639
Den: 435